Siden her, præsenterer sig med mange billeder og ganske lidt tekst! Derfor er siden meget enkel, nærmest simpel og snart læst igennem, omtrent som et lille fotoalbum. Det er ikke nogen egentlig oplysningsside om Fur, men nærmere en visuel rundvisning på øen.

Jeg er kommet på Fur hele mit liv og er vokset op med den skønne natur som øen byder på. Jeg kommer stadigvæk meget rundt på Fur, især da min far bor på øen. På mine vandreture på Fur, tager jeg en del billeder. I samarbejde med Fur Turistinformation, bliver en del af disse billeder gjort tilgængelige for offentligheden, så genkender du nogle af denne sides billeder, er det grunden.

Fur ligger lige nord for Salling i Limfjorden og er cirka 7 kilometer lang fra øst til vest og cirka 5 kilometer bred fra nord til syd. Med sin lidt trekantede facon og omkring 22 kvadratkilometer er Fur ikke en kæmpestor ø. Til gengæld er der en stor variation i naturen og her er der masser af oplevelser i den retning. Jeg vil uden den mindste tvivl, påstå at Fur leverer noget af Danmarks absolut smukkeste natur.
Øen er ret flad i den sydlige ende og rejser sig mod nord i et kuperet terræn med høje stejle skrænter mod Limfjordens barske naturkræfter.

Der er under 1000 fastboende på Fur, men der eksisterer mange sommerhuse på øen, så i ferie og sommerperioderne, er der mange folk til stede. På Fur er der en dejlig campingplads, smukt beliggende i et fantastisk område med muligheder for mange timers vandreture i unik natur. Udover dette er der mange fritidshuse og en spejderlejr, som også samler mennesker til øen. Endeligt er der mange dagsrejsende som "lige skal kigge".

Fur blev i gamle dage stavet på denne måde: "Fuur". Denne stavemåde kan stadigvæk ses på øen.

Havnen byder også på liv og hygge til sejlerne og er midtpunkt for en række arrangementer, som eksempelvis Muslingefestival og Fur Rundt. Desuden er nogle af øens beværtninger placeret på havnen, men mere om det senere. Havnen danner også ramme om fiskeri, både erhvervsmæssigt og på fritidsbasis.

Af andre erhverv, bør udvindelse og bearbejdning af moler nævnes. Her er også landmænd, handlende, bygningshåndværkere, smede, mekaniker, vognmænd og truckværksted blandt øens erhvervsdrivende.

Af beværtninger, findes der kro, grill, hotel, øens berømte bryghus og sågar et pandekagehus.

For lystfiskere er der muligheder rundt om det meste af øen. I sæsonerne er der chancer for at fange laks og havørred.

Jeg vil i det efterfølgende galleri lade tekst og billeder følges nogenlunde ad.
På den måde kan du hurtigt danne et overblik over hvad der er at se på Fur, samt få syn for sagen i form af disse billeder.


Jeg har i samarbejde med Fur Turistinformation, lavet denne poster som giver lidt overblik over hvor tingene kan opleves.

Jeg håber at denne side har givet et kort overblik over hvad der kan opleves på Fur. Ønsker du en mere præcis forklaring til de enkelte emner, vil jeg anbefale at spørge Fur Turistinformation. Kontaktoplysninger til Turistinformationen kan findes her, hvor der også findes kort og lidt nærmere beskrivelser: http://www.fursund.dk/

Mere dybdegående, nyt som gammelt, kan man læse om lokale begivenheder og historier på denne omfattende side: https://www.furnyt.dk

Til toppen