Mik-Andersen-banner-w.jpg
BB13.jpg

Silkeborg og omegn

 

Med sine usædvanligt smukke omgivelser, er Silkeborg unik. Selve byen er måske ikke noget særligt og kan, med sin unge alder, ikke præsentere mange smukke bygninger. Men Åen, søerne, havnen og de enorme skovstrækninger, der alle når ind i bymidten, sætter sit særlige præg på tingene. Helt specielt, er oplandet, ligeledes med søer og skov, med alt sammen i et meget kuperet terræn, som får tingene til at gå op i en smuk helhed.

Politisk er Silkeborg et ødeland og jeg plejer at "prale" af, at komme fra det sted, hvor vi har Danmarks dårligste bystyre. Selv efter godt 20 år, kunne man ikke enes om placeringen af en motorvej. Det resulterede i trafikalt kaos og hele ringvejen er pakket med biler, flere gange i døgnet. De handlende i midtbyen, har det heller ikke let, da det nærmest ikke er til at opdrive en gratis parkeringsplads. Nu har man oven i købet valgt, at splitte hele torvet ad, for at lave en underjordisk parkeringskælder. Det har vist heller ikke hjulpet på de handlenes situation, hverken i butikkerne, eller torvekræmmerne. I mange år, er der blevet brugt ubegribeligt mange penge på fodbold, hvilket kan være svært at forstå, når hele byens vejnet er ved at være i dårlig stand.

Til gengæld er Silkeborg god til at lave byfester og fællesarangementer. Her er mange fine traditioner. Bålfester i forbindelse med midsommer, afholdes spredt over hele byen. Regatta og Riverboat, er tilbagevendende højdepunkter, hvor hele midtbyen summer af liv og god stemning. Desuden afholdes der julemarked på Silkeborg Bad. Flere år, har Badet også dannet ramme om "Bunker By Night", som også er et besøg værd. Hold øje med kalenderen og deltag i nogle af de spænende ting.

 

 

 

Hvis du synes om dette galleri, kan du måske også lide disse:

Fur - Danmarks skønneste ø - Samlet galleri
Fur - Havnen
Fur - Kysten
Fur - Molergravene
Silkeborg - Forår
Silkeborg - Vinter
Silkeborg - Regatta
Silkeborg - Bunker by Night
Fanget gennem objektivet
Karup Airshow 2014